Turistički sajam u Dresdenu «Dresdener Reisemarkt»

Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam u petak, 27. siječnja posjetit će turistički sajam u Dresdenu ''Dresdener Reisemarkt'' koji se održava u razdoblju od 27. do 29. siječnja 2006. 

Ovogodišnji turistički sajam u Dresdenu je od posebnog značaja za hrvatski turizam. Na 12. po redu Dresdener Reisemarkt-u Hrvatska je dobila čast biti zemlja partner što je izuzetno važno budući je Njemačka jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za Hrvatsku.

Svečano otvaranje sajma bit će 27. siječnja na kojem će se Zdenko Mičić obratiti predstavnicima grada Dresdena, direkciji sajma, medijima te brojnim turističkim djelatnicima. Nakon toga uslijedit će prigodan glazbeno-scenski program predstavljanja Hrvatske u izvedbi najstarijeg kulturno – umjetničkog društva «Jedinstvo» iz Splita koje će biti prisutno na svim važnim predstavljanjima Hrvatske tijekom navedenog sajma.

Uz tradicionalne zvuke Hrvatske, folklorni nastup koji uključuje stare splitske plesove, Vrličko kolo, linđo, bunjevačke plesove, plesove Sjeverne Hrvatske i na kraju kolo iz opere «Ero s onoga svijeta» svakodnevno će na centralnoj bini sajma po tri puta dnevno dočarati bogatstvo hrvatske kulturne i glazbene baštine.

Primanje za delegaciju sajma bit će upriličeno na štandu Hrvatske turističke zajednice, a press konferencija zakazana je za 13:00 sati. Na press konferenciji državni tajnik Mičić informirat će njemačke medije o novostima u turističkoj ponudi Hrvatske te aktualnoj poziciji hrvatske na turističkom tržištu. Osim državnog tajnika spomenutim događajima nazočiti će i Milo Sršen, pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice te Zlatko Deželjin, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj.

Osim sajma u Dresdenu hrvatski će turizam ovog tjedna biti još predstavljen na nautičkom sajmu 'Boot' u Duesseldorfu te sajmovima 'Fitur' u Madridu, 'Fespo' u Zuerichu, 'Holiday Worldu' u Dublinu, 'Touristu' u Linzu, 'Ferie' u Kopenhagenu, 'Vakantiesalonu' u Antwerpenu, ABF-u u Hannoveru te 'Slovakiaturu' u Bratislavi.



Pisane vijesti