HFP objavio ponovljeni natječaj za ZRC Lipik

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas ponovljeni natječaj za prodaju 90,14 posto dionica Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik, no za razliku od prošlog natječaja, kada su dionice ponuđene po nominalnoj cijeni, cijena tog paketa sada iznosi 863,25 tisuća kuna ili 30 posto od nominale.

Natječaj se odnosi na 28.775 dionica ZRC-a Lipik iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a ističe se da je od tog broja 23.571 dionica fiducijarni prijenos u korist Ministarstva financija.

Prema podacima iz natječaja, glavna djelatnost ZRC-a Lipik je pružanje turističko-ugostiteljskih usluga, a taj je centar bio nekad vodeći centar komercijalnog zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, temeljen na iskorištavanju termo-mineralne vode.

Na kraju 2004. godine ukupna aktiva ZRC-a Lipik, koji zapošljava 19 radnika, iznosila je 180,32 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva bile 180,14 milijuna kuna.

Od ponuditelja se, među ostalim, očekuje da sve zaposlenike zadrži na rok od najmanje godinu dana te ponudi priloži program ulaganja u društvo, kao i poslovni plan za narednih pet godina.

Prvi je natječaj za prodaju dionica ZRC Lipika po nominalnoj cijeni od 2,87 milijuna kuna objavljen u listopadu prošle godine, no na njega se nije javio niti jedan ponuđač. (Hina)



Pisane vijesti