​Glavina: Gotovo 300.000 eura za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2024. godini s ciljem jačanja vještina učenika srednjih strukovnih, umjetničkih i mješovitih škola te razvijanja svijesti o mogućnostima ostvarivanja karijere u turizmu. Javnim pozivom financiraju se projekti koji doprinose boljoj suradnji obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu, povećanju pristupačnosti za turiste s invaliditetom te smanjenju utjecaja turizma na okoliš i klimu.

„Jačanje kompetencija učenika u strukovnim školama važno je za osiguranje održivog razvoja hrvatskog turizma te kroz ovaj javni poziv želimo potaknuti mlade da prepoznaju mogućnosti karijere u turizmu. Za ovu namjenu osigurali smo ove godine i rekordna sredstva od 290.000 eura te pozivam naše strukovne, umjetničke i mješovite škole da prijave projekte“, rekao je ministar turizma i sporta Tonči Glavina, nadodavši kako je do sada Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo više od 911 tisuća eura za projekte srednjih škola u području turizma.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne, umjetničke i mješovite škole čiji su osnivači Grad Zagreb, županije ili Republika Hrvatska. Maksimalni iznos sredstava koji jedna škola može zatražiti je 5.500,00 eura, dok je za zajedničke prijave dvije ili više škola taj iznos 11.000,00 eura. Prioritet pri dodjeli bespovratnih sredstava imat će projekti koje prijavljuju najmanje dvije škole iz različitih obrazovnih sektora, koji uključuju partnere iz javnog, privatnog i/ili civilnog sektora, te koji su usmjereni na učenike osnovnih škola.

Javni poziv otvoren je do 14. studenoga 2024. godine, a sve dodatne informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Pisane vijesti