Ministar Glavina s ministrom kulture i turizma Sjeverne Makedonije Ljutkovom

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina danas se u Zagrebu susreo s ministrom kulture i turizma Sjeverne Makedonije Zoranom Ljutkovom s kojim je razgovarao o jačanju suradnje u području turizma između naše dvije države te mogućim daljnjim zajedničkim aktivnostima u svrhu razvoja turizma.

„Hrvatska  trenutačno provodi reformu upravljanja turizmom gdje nam je u fokusu razvoj održivog turizma, te jačanje kvalitete ponude i pozicioniranje naše zemlje kao cjelogodišnje destinacije. Izmjena iskustava i znanja u tom području iznimno nam je važna i zato smo danas na sastanku otvorili niz tema, koje mogu doprinijeti jačanju turizma u našim zemljama te daljnjem intenziviranju suradnje u tom području između Hrvatske i Sjeverne Makedonije“, rekao je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.



Ministar kulture i turizma Zoran Ljutkov istaknuo je izvrsnu suradnju dviju prijateljskih zemalja čije Vlade pružaju međusobnu potporu u svim područjima, uključujući i područje kulture i turizma. Izrazio je uvjerenje da će se u području turizma uspostaviti još kvalitetnija suradnja, s obzirom kako je od ove godine Ministarstvo kulture nadležno i za turizam.

“Iskustva Hrvatske, kao jedne od vodećih zemalja u području turizma u svijetu, bit će od velike koristi i značaja za razvoj i poticanje makedonskog turističkog potencijala, a hrvatski stručnjaci bit će pozvani da nam pomognu svojim iskustvima u pripremi Strategije turizma na kojoj ćemo raditi u nadolazećem razdoblju”, istaknuo je Ljutkov.

Pisane vijesti