Ministar Glavina u Varaždinu: Nastavljamo jačati cjelogodišnju ponudu na kontinentu

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina danas je boravio u Varaždinskoj županiji gdje se susreo sa županom Anđelkom Stričakom i gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljom te održao sastanak s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima turističkih zajednica s ovog područja. Glavna tema sastanka bila je provođenje reforme upravljanja turizmom, a raspravljalo se i o svim aktualnostima vezanima za turizam na kontinentu.

Održali smo regionalnu koordinaciju s predstavnicima lokalnih jedinica i turističkih zajednica Varaždinske županije, koji imaju važnu ulogu u implementaciji reforme upravljanja razvojem turizma prema načelima održivosti. Interes reforme na kontinentu je nastavak jačanja cjelogodišnje ponude te je zato Vlada osigurala čak 75% alokacije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za investicije na kontinentu. U tom smjeru nastavljamo i dalje u sinergiji sa svim dionicima”, rekao je ministar Glavina te podvukao važnost ovih sastanaka i kontinuirane komunikacije i suradnje za uspješnu provedbu svih strateških ciljeva.



Kada govorimo o turističkim rezultatima, kontinentalne županije bilježe kontinuirani rast te su do sad ostvarile 5% više dolazaka i 4% više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, dok Varaždinska županija bilježi još bolje rezultate te do sada ima 7% više dolazaka i 5% više noćenja nego u 2023. godini. Tome svakako doprinosi i stalno podizanje kvalitete ponude te održavanje mnogobrojnih manifestacija, od kojih je jedna od najvažnijih Špancirfest, festival uličnih šetača, koji upravo traje u Varaždinu do 1. rujna.

Ovakvi događaji koji privlače veliki broj turista, a pogotovo u ovom razdoblju, dodana su vrijednost te prilika za snažnije profiliranje Hrvatske kao destinacije cjelogodišnjeg turizma, koja nudi bogatu i raznoliku ponudu i u svom kontinentalnom dijelu”, zaključio je Glavina, nadodavši kako je Vlada za projekte Varaždinske županije iz područja turizma i sporta od 2016. godine izdvojila više od 40 milijuna eura.

Pisane vijesti