Glavina: Za velika međunarodna sportska natjecanja u 2025. godini već sada osigurano više od 9 milijuna eura

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje međunarodnih sportskih natjecanja u 2025. godini, a ukupna vrijednost Javnog poziva iznosi 1.968.533,00 eura sukladno planiranom u Državnom proračunu.

”Nastavljamo s podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja, koja imaju višestruku vrijednost, od popularizacije sporta i razvijanja sportskih vrijednosti, pa do promocije Hrvatske kao sportske, ali i turističke destinacije. Kroz ovaj javni poziv u 2025. godini podržat ćemo natjecanja u iznosu od gotovo dva milijuna eura, dok su već izravno u proračunu osigurana sredstva za tri velika sportska natjecanja, svjetska prvenstva u rukometu i hrvanju te biciklističku utrku Cro Race. Ukupno je tako već sada za velika međunarodna sportska natjecanja osigurano više od 9 milijuna eura u 2025. godini“, rekao je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

 „U mandatu ove Vlade do sada je ukupno sufinancirano više od 130 velikih natjecanja u ukupnom iznosu od 43 milijuna eura te smo zadovoljni da se taj trend nastavlja i da ćemo i u 2025. godini ponovo biti domaćini najvećih svjetskih sportskih smotri“, zaključio je Glavina.

Javni poziv za iskaz interesa za organizaciju velikih međunarodnih sportskih natjecanja u 2025. godini otvoren je do 8. rujna 2024. godine, a sve informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Pisane vijesti