Pravila privatnosti

Ministarstvo turizma i sporta nastoji svoje mrežne stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 17/19; dalje u tekstu: Zakon) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.).

Ova Izjava o pristupačnosti primjenjuje se na mobilne aplikacije mTurizam i eVisitor Ministarstva turizma i sporta.

Korištenje podataka

Mobilne aplikacije mTurizam i eVisitor koriste i na mobilni uređaj pohranjuje podatke (kolačiće) koji su ključni za korištenje značajki mobilne aplikacije:
  • token koji se koristi za komunikaciju s OSS sustavom,
  • pin koji je postavljen prilikom prijave korisnika,
Pohrana navedenih podataka na mobilnom uređaju ovisi o vrsti mobilnog uređaja i verziji operativnog sustava te Ministarstvo turizma i sporta ne može garantirati za sigurnost tih podataka.

Podaci o prijavljenom korisniku dohvaćaju se na zahtjev, nikada ne pohranjuju u mobilnom uređaju niti dijele s trećim stranama. Sva komunikacija između mobilne aplikacije i pozadinskih sustava zaštićena je standardnom enkripcijom (https).
 
Niti jedan prijenos podataka preko Interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Zbog toga Ministarstvo turizma i sporta ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s mobilnih aplikacija mTurizam i eVisitor te nisu odgovorni za radnje bilo koje treće strane kojoj takvi podaci postanu dostupni.
 
Osim navedenih podataka mobilne aplikacije mTurizam i eVisitor mogu od Vas prikupljati i druge podatke koji Vas ne mogu identificirati, te se ne smatraju osobnim podacima (podatke o Vašem mobilnom uređaju, operativnom uređaju i slično).
 
Ova pravila privatnosti odnose se isključivo na sadržaj mobilnih aplikacija mTurizam i eVisitor i ne odnose se na internetske stranice kojima se može pristupiti putem mobilnih aplikacija mTurizam i eVisitor.
 
Autentifikacija korisnika prilikom prijave u mobilne aplikacije mTurizam i odvija se putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS) te nije u nadležnosti Ministarstva turizma i sporta.

U slučaju da imate dodatnih pitanja oko korištenja mobilnih aplikacije mTurizam i eVisitor možete nas kontaktirati na sljedećoj adresi e-turizam@mints.hr.