Na e-savjetovanju Pravilnik o obveznom sadržaju programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja za instruktora i trenera i stručnim uvjetima za njihovo provođenje

Ministarstvo turizma i sporta započelo je proces e-savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Nacrta Pravilnika o obveznom sadržaju programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja za instruktora i trenera i stručnim uvjetima za njihovo provođenje.

Savjetovanje će trajati od 25. svibnja do 26. lipnja 2023. godine, a nalazi se na sljedećoj poveznici.
 
Ovim Pravilnikom propisuje se obvezni dio sadržaja programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja za instruktora i trenera, koje donose ustanove za obrazovanje odraslih, te stručni uvjeti za njihovo provođenje.

Propisivanjem obveznog dijela sadržaja programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja za instruktora i trenera definirat će se obvezni skupovi ishoda učenja kojima će se stjecati znanja i vještine potrebne za obavljanje stručnih poslova u sportu kao i njihov minimalni obujam.
 
Također, navedenim Pravilnikom definirat će se stručni uvjeti za provođenje obveznog i dodatnog dijela sadržaja programa odnosno minimalne razine kvalifikacija potrebne za provoditelje skupova ishoda učenja.
 
Donošenjem ovog Pravilnika stvorit će se uvjeti za kvalitetnu izradu programa osposobljavanja i usavršavanja s ciljem obrazovanja što kvalitetnijeg stručnog kadra u sportu.

Priopćenja