Brnjac: Za velike sportske manifestacije u ovoj godini više od 4,6 milijuna eura

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini ukupne vrijednosti 2.061.418,00 eura. Cilj ovog natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, ali i promidžba sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodne sportske promocije naše zemlje.

„Organizacija velikih sportskih manifestacija ima višestruke pozitivne učinke kako na sam sustav sporta kroz promociju njegovih vrijednosti, tako i na turističku sliku Hrvatske kao destinacije poželjne za aktivni i sportski turizam. Ova je Vlada višestruko povećala ulaganja u sve segmente sporta te je u posljednjih pet godina iz Državnog proračuna sufinancirano više od 90 sportskih događaja sa 17,5 milijuna eura. Osim manifestacija koje će se sufinancirati putem natječaja, u ovoj godini smo u Državnom proračunu osigurali sredstva i za izravno sufinanciranje organizacije četiri velika međunarodna natjecanja - Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), biciklističke utrke Cro Race te europskih prvenstava u hrvanju i kajak-kanu maratonu za koje je izdvojeno dodatnih 2,6 milijuna eura.“ izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 22. ožujka do 22. travnja 2023. godine.

Prijava na Natječaj podnosi se otvaranjem korisničkog računa putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu na pripadajućoj poveznici https://issobrasci.gov.hr/, a više informacija može se pronaći ovdje.

Priopćenja