HTZ objavljuje poziv za marketinšku suradnju s organizatorima TOP događanja. Nastavak suradnje sa sportašima u promociji turizma

Danas je održana 21. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića. Na sjednici su članovi vijeća, između ostalog, usvojili Odluku o raspisivanju poziva za provedbu marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja u 2023. godini. 

Riječ je o programu putem kojeg HTZ provodi marketinške suradnje i aktivnosti s organizatorima najznačajnijih događanja kulturnog, zabavnog, sportskog i drugog sadržaja, a koja doprinose turističkoj promociji i vidljivosti naše zemlje, odnosno kvaliteti ukupne hrvatske turističke ponude te koja utječu na povećanje turističkog prometa i ukupne potrošnje.
 
„Cilj suradnje s organizatorima TOP događanja je dodatno podizanje svijesti o Hrvatskoj kao atraktivnoj turističkoj destinaciji raznovrsne turističke ponude koja je dostupna tijekom cijele godine. Na taj način ujedno pozitivno utječemo i na povećanje potražnje za hrvatskim turističkim destinacijama i proizvodima, kao i na povećanje opće turističke potrošnje. Poziv će uskoro biti objavljen pa i ovom prilikom pozivamo sve organizatore događanja, koja svojom prepoznatljivošću i ugledom mogu doprinijeti nacionalnoj turističkoj promociji, da se prijave i uključe u ovaj program“, zaključio je direktor Staničić, nadodavši kako je za ovu aktivnost i namjenu osiguran iznos nešto manji od 1,8 milijuna eura.
 
Uz navedeno, članovi Turističkog vijeća usvojili su i Odluku o raspisivanju poziva za provedbu marketinške suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u 2023. godini. Putem ovog programa HTZ sa sportašima ostvaruje marketinšku i PR suradnju koja za cilj ima promociju hrvatskog turizma, kao i produkciju različitih foto, video i drugih promotivnih materijala.
 
„Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća usvojili smo važne odluke za daljnje jačanje prepoznatljivosti Hrvatske kao poželjne turističke destinacije. Sve aktivnosti usmjerit će se na promociju cjelogodišnje ponude i sadržaja kako bi turisti imali dodatne motive posjetiti Hrvatsku tijekom cijele godine. Odlukom o raspisivanju poziva za provedbu marketinške suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u 2023. godini, odnosno osvajačima odličja na olimpijskim igrama, europskim i svjetskim prvenstvima te natjecateljima na značajnim međunarodnim sportskim natjecanjima, nastavljamo jačati vidljivost nacionalnog turističkog brenda upravo kroz uspjehe naših sportaša koji su prepoznatljivi u cijelom svijetu“, poručila je ministrica Brnjac.
 
Dodajmo i to kako su članovi Turističkog vijeća u domeni PR aktivnosti i aktivnosti na društvenim mrežama na 13 inozemnih tržišta usvojili prijedlog Odluke o odabiru agencija za izradu i implementaciju PR strategije te provođenje međunarodnih PR aktivnosti. Tako je za aktivnosti iz područja odnosa s medijima u 2023. i 2024. godini, uz mogućnost produljenja na 2025. godinu, odabrana agencija Aviareps, dok je za aktivnosti u domeni društvenih medija i digitalne komunikacije odabrana agencija MMGY Hills Balfour
 
Također, s obzirom da putem Natječaja za izbor i imenovanje direktora/ice predstavništva u Poljskoj, koji je bio objavljen 14. studenoga 2022. godine, nije odabran niti jedan kandidat, Turističko vijeće je danas usvojilo odluku o njegovu poništenju.

Priopćenja