Brnjac s dekanima kinezioloških fakulteta: U novom Zakonu o sportu obrazovanje trenera i instruktora ćemo regulirati na dobrobit struke i cijelog sustava sporta

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac susrela se danas s dekanima kinezioloških fakulteta u Zagrebu, Splitu i Osijeku, Tomislavom Krističevićem, Damirom Sekulićem te Vesnicom Mlinarević, na temu izrade novog Zakona o sportu. Na sastanku se raspravljalo o zakonskom rješenju reguliranja obrazovanja stručnih kadrova u sportu koji će u novom prijedlogu Zakona o sportu biti propisani u skladu s postojećom regulativom Europske unije, uvažavajući integritet struke te usklađivanje s potrebama cijelog sustava sporta.

„Bilo mi je zadovoljstvo susresti se s dekanicom Mlinarević te dekanima Krističevićem i Sekulićem koji su podržali donošenje novog Zakona o sportu. Osobito veseli činjenica da su dekani prepoznali kako će se Zakonom propisati niz kvalitetnih rješenja za unaprjeđenje sustava sporta. Akademska zajednica je iznimno važan dionik u oblikovanju politika te stoga računamo na kontinuiranu kvalitetnu i otvorenu suradnju tijekom donošenja Zakona kao i podzakonskih akata. Zajednički nam je cilj osigurati kvalitetan stručni kadar u cijelom sustavu hrvatskog sporta“, naglasila je ministrica Brnjac te se još jednom zahvalila dekanima na suradnji i želji da se zajednički pronađu najbolja rješenja.

Priopćenja