Brnjac: Radi izazova s kojima se suočava cijeli svijet digitalna i zelena tranzicija turizma postaje imperativ

​Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas se u Poreču sastala s predstavnicima Hrvatske udruge turizma s kojima je razgovarala o dosadašnjem tijeku turističke godine, daljnjem tijeku, strateškim odrednicama razvoja održivog turizma, radnoj snazi te izazovima s kojima se danas suočava cijeli svijet, a koji utječu i na sektor turizma.

"U dosadašnjem dijelu turističke godine ostvarujemo 95 posto rezultata istog razdoblja rekordne 2019. godine. Cilj nam je ovako izvrsne turističke rezultate ostvarivati tijekom cijele godine, ali i duž čitave Hrvatske, stoga zajedničkim snagama trebamo razvijati turizam baziran na kvaliteti, dodanoj vrijednosti. S obzirom na globalne izazove, poskupljenje cijena energenata, zelena i digitalna tranzicija postaje imperativ poslovanja u turizmu, što su mnogi hotelski objekti već i prepoznali te vjerujem da će i osigurana bespovratna sredstva u okviru NPOO-a dodatno potaknuti tu nužnu tranziciju", poručila je Brnjac.

Predstavnici članica Hrvatske udruge turizma istaknuli su kako su zadovoljni dosadašnjim tijekom turističke godine kao i činjenicom da su im na raspolaganju bespovratna sredstva koja će im dodatno pomoći u razvoju visokokvalitetne turističke ponude.

Na sastanku se razgovaralo i o izazovima s radnom snagom, kako procese zapošljavanja poboljšati za iduću godinu, kako ih dodatno digitalizirati i pojednostaviti, a ministrica je istaknula kako Vlada zajedno sa sektorom sustavno radi na rješavanju tog izazova.

Pisane vijesti