​Predstavljanje nacionalnih Smjernica za provedbu učinkovite strategije za zaštitu djece u sportu u okviru projekta „Child Safeguarding in Sport“

Ministarstvo turizma i sporta s pet zemalja partnera priključilo se zajedničkom projektu Europske unije i Vijeća Europe „Child Safeguarding in Sport“ u siječnju 2021. godine, čiji je cilj pružanje tehničke podrške javnim vlastima i sportskim organizacijama te usmjeravanje i praćenje europskih zemalja prema učinkovitoj zaštiti djece u sportu. Kao produkt dosadašnjeg rada na projektu, izrađene su nacionalne Smjernice za učinkovitu strategiju za zaštitu djece u sportu, kojima su definirani ciljevi i aktivnosti u svrhu zaštite djece te vremenski okvir za njihovo provođenje, a koje će Ministarstvo turizma i sporta predstaviti u utorak, 12. srpnja 2022. godine u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 10:00 sati.

Uz predstavljanje Smjernica za učinkovitu strategiju za zaštitu djece u sportu, na ovom će događanju biti premijerno prikazan i promotivni videozapis izrađen u okviru projekta u kojem su, između ostalog sudjelovale i legende hrvatskog sporta poput Janice Kostelić, Ivana Balića i Zlatka Dalića.  
 
 

Najave