Brnjac: Vlada Republike Hrvatske jasno je definirala ciljeve oporavka i razvoja s fokusom na održivost

U sklopu radnog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac prisustvovala je konferenciji Udruženja hrvatsko – američkih profesionalaca (ACAP), koja se ove godine održava u znaku inovacija, suradnje i održivosti.

Na samom početku konferencije ministrica je istaknula važnost diplomatskih odnosa Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, koja traje već 30 godina, kao i važnost koju Udruženje hrvatsko – američkih profesionalaca ima u daljnjoj izgradnji poslovne suradnje, razmjeni ideja i jačanju hrvatsko – američkog partnerstva.
 
U sklopu godišnje konferencije, ministrica turizma i sporta predstavila je i strateško usmjerenje razvoja hrvatskog turizma za naredno desetljeće. „ Vlada Republike Hrvatske jasno je definirala ciljeve oporavka i daljnjeg razvoja, koje želi postići do 2030. godine. Jedino produktivno, inovativno i konkurentno gospodarstvo može se oduprijeti globalnim promjenama i izazovima u čemu je iznimno važna uloga i privatnog sektora kao pokretača novih vrijednosti, poslova i prilika. U kontekstu turizma kao jednog od najvažnijih gospodarskih sektora u Hrvatskoj, važno je adresirati održivost kao strateški alat napretka.“ rekla je ministrica Brnjac.
 
Ministrica je također istaknula kako sve strateške ciljeve u održivosti turizma prate i ulaganja u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, koji je za sektor turizma vrijedan 2,2 milijarde kuna, a sve investicije, i one privatne i one javne, morat će doprinijeti zelenoj i digitalnoj tranziciji kao i povećanju izvrsnosti proizvoda i usluga.
 
Šesta godišnja konferencija Udruženja hrvatsko – američkih profesionalaca (ACAP) okupila je brojne stručnjake i znanstvenike iz raznih struka, koji su svojim znanjem i iskustvom potaknuli okupljene na niz novih suradnji, čemu svjedoči i potpisivanje Ugovora o suradnji između Radne skupine za zdravstveni turizam ACAP-a i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, koji će kroz zajedničku promociju i aktivnosti doprinijeti jačanju zdravstvenog, lječilišnog i wellness turizma u Hrvatskoj. 

Pisane vijesti