U prvih pet mjeseci u turizmu fiskalizirano računa u vrijednosti 8,169 milijardi kuna, 155 posto više nego u istom razdoblju lani

Prema podacima Porezne uprave u prvih pet mjeseci ove godine u djelatnostima koje se odnose na pružanja usluge smještaja, pripreme i usluživanja hrane i pića te putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora), ukupno je fiskalizirano računa u vrijednosti 8 milijardi i 169 milijuna kuna, odnosno 155 posto više nego li u istom razdoblju protekle godine.

U usporedbi s 2019. godinom u prvih pet mjeseci 2022. godine fiskalizirano je računa u vrijednosti 17 posto većoj nego li u istom razdoblju 2019. godine.
 
Dosadašnji rezultati u predsezoni odličan su pokazatelj interesa za Hrvatskom što nam je iznimno važno za daljnje poticanje cjelogodišnjeg poslovanja. Od početka godine do danas ostvarili smo 10 milijuna noćenja što je gotovo mjesec dana ranije nego li protekle godine. Pri tome je u prvih pet mjeseci ove godine fiskalizirano računa u vrijednosti većoj za milijardu i 179 milijuna kuna nego li u istom razdoblju rekordne 2019. godine.“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Priopćenja