Mjesec hrvatskog turizma

Mjesec hrvatskog turizma 2022.

Mjesec hrvatskog turizma (MHT 2022) je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice koji je pokrenut prošle godine kao nastavak akcije „Tjedan odmora vrijedan“. Tijekom listopada 2022. (od 1. do 31. 10. 2022.) ovim projektom se omogućuje svim građanima Republike Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz brojne uštede.

U ponudi će biti razni turistički proizvodi - od smještaja, prijevoza, znamenitosti, ponude izleta i obilazaka prirodnih znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

U akciju se mogu uključiti svi turistički gospodarski subjekti: hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije, adrenalinski turizam, aktivnosti i dr.

Cilj je projekta poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u posezoni.

Više detalja o akciji, ponudama i popustima možete naći ovdje: https://mjesechrvatskogturizma.hr/

Mjesec hrvatskog turizma 2021.

(17. 9. 2021.) Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ provedenom od 16. do 25. listopada 2020. a koji u 2021. godini, zbog velikog interesa turističkih subjekata i građana, postaje „Mjesec hrvatskog turizma“ s trajanjem od 1. listopada do 7. studenoga.

Projekt provode Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica s ciljem produljenja turističke sezone i poticanja domaćeg turizma u razdoblju posezone.

Osim hrvatskih građana ponude po povoljnijim cijenama moći će koristiti i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u hrvatskim destinacijama. 

Do početka provedbe akcije sve zainteresirane turističke subjekte, koji se žele uključiti u projekt i ponuditi svoje usluge po sniženim cijenama od minimalno 35 posto, pozivamo da prouče Uvjete sudjelovanja u projektu kako bi se što prije i uspješnije prijavili putem službene stranice projekta „Mjesec hrvatskog turizma“.

Prijave ponuda s popustima na web stranici bit će moguće od 20. rujna 2021. godine. 

Tjedan odmora vrijedan 2020.

Turističke usluge i doživljaji u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Tjedan odmora vrijedan“, od 16. do 25. listopada, dostupne su po minimalno 50 posto povoljnijim cijenama. 

Tako svi hrvatski građani, ali i inozemni gosti koji će se u tom razdoblju nalaziti u Hrvatskoj, po atraktivnim cijenama mogu doživjeti i iskusiti gotovo 400 različitih turističkih usluga u svim dijelovima Hrvatske koje se dostupne na portalu „Tjedan odmora vrijedan“.

Cilj projekta Tjedan odmora vrijedan je povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone, kao i daljnji razvoj domaćeg turizma. Turisti će kroz ovu akciju imati priliku posjetiti različite dijelove Hrvatske uz 50 posto povoljnije cijene za brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.