Kroz Program razvoja cikloturizma na kontinentu Ministarstvo turizma i sporta u 2021. sufinancira 14 projekata u vrijednosti od 4 milijuna kuna

Nakon provedenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, kojom će se sufinancirati ukupno 14 projekata u vrijednosti od 4 milijuna kuna.

Odlukom su sredstva dodiljeljena Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji.

„Cikloturizam ima posebno važnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma, što u konačnici doprinosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje, produljenju turističke sezone i pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike, bogate i cjelogodišnje turističke ponude“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Tijekom 2017., 2018. i 2019. godine, Ministarstvo turizma i sporta je kroz navedena sredstva sufinanciralo 42 projekta javne turističke infrastrukture u funkciji razvoja cikloturizma na kontinentu (14 županija) u vrijednosti od 14.763.800 kuna.
 
Konačna Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini dostupna je na službenoj web stranici Ministarstva turizma i sporta ovdje.

Priopćenja