Ministrica Brnjac u radnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je boravila u Splitsko – dalmatinskoj županiji te povodom Europskog bacačkog kupa posjetila Amfiteatar Salona, obišla završetak radova natkrivanja i obnove termo-tehničkog sustava bazena na Zvončacu te posjetila organizirano cijepljenje sportaša i turističkih djelatnika u dvorani Spaladium Arene.

Ministrica Brnjac u pratnji župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića te predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića, posjetila je Amfiteatar Salona na kojem će se sljedeći vikend održati natjecanje u bacanju kugle u sklopu Europskog bacačkog kupa. Tom prilikom, čestitala je Hrvatskom atletskom savezu na dobivanju domaćinstva ovog velikog natjecanja, kao i na izvrsnoj ideji da se dio natjecanja održi na ovoj povijesnoj lokaciji, koje ima i turističku vrijednost u promociji naše zemlje.
 
U pratnji gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, glavne tajnice Hrvatskog plivačkog saveza Ivane Jerković te olimpijca Marina Mogića, ministrica je potom obišla završetak radova natkrivanja i obnove termo-tehničkog sustava bazena na Zvončacu, projekta kojeg je sufinancirala Vlada Republike Hrvatske sa 7,5 milijuna kuna.
 
Split je nepresušan izvor sportskih talenata, koji su donijeli mnogobrojne međunarodne uspjehe ne samo Splitu, već i cijeloj Hrvatskoj te doprinijeli prepoznatljivosti naše domovine u cijelom svijetu. Zahvaljujem županu Bobanu i gradonačelniku Krstuloviću-Opari na suradnji i na svim naporima koji su uloženi kako bi Split i dalje ostao centar izvrsnosti hrvatskog sporta“, poručila je Brnjac te dodala kako je u 2019. i u 2020. godini Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo 56 infrastrukturnih projekata u ukupnom iznosu većem od 30 milijuna kuna, dok će u ovoj godini sufinancirati još 43 nova infrastrukturna projekta u iznosu od 15 milijuna kuna. Ukupno je i kroz druge natječaje i aktivnosti od 2016. godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji Ministarstvo turizma i sporta u području sporta uložilo više od 40 milijuna kuna, uključujući sufinanciranje velikih sportskih događaja, kojima će Split biti domaćin, poput olimpijskog kvalifikacijskog turnira u košarci ovo ljeto ili Europskog prvenstva u vaterpolu, koje će se održati sljedeće godine.
 
Danas je u dvorani Spaladium Arene započelo i organizirano cijepljenje sportaša i turističkih djelatnika, a prilikom obilaska punkta za cijepljenje ministrica Brnjac je istaknula kako je razrađen plan cijepljenja sportašica i sportaša po prioritetnim skupinama kao i da će prvi biti cijepljeni olimpijci i paraolimpijci, koji se pripremaju za Olimpijske i Paraolimpijske igre ovo ljeto u Tokiju.
 
Cijepljenjem sportaša i turističkih djelatnika šaljemo poruku odgovornosti i ostvarujemo preduvjete za funkcioniranje sustava sporta i uspješnu turističku sezonu“, poručila je ministrica Brnjac.

Priopćenja