Ryanair povezuje Hrvatsku s čak 37 europskih destinacija

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je danas, 30. ožujka 2021. godine, na tiskovnoj konferenciji povodom ponovnog otvaranja letova zrakoplova Ryanaira u Zračnoj luci Zadar, u kojoj će s dva bazna zrakoplova, na 78 tjednih letova, povezivati Zadar sa 37 odredišta od kojih je čak 17 novih čime će hrvatski korisnici od srpnja imati mogućnost odabira brojnih europskih odredišta.

Iznimno smo zadovoljni što je RyanAir prepoznao Hrvatsku kao sigurnu turističku destinaciju. Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje s RyanAirom čiji će zrakoplovi i ove godine letjeti u Zadar, Split, Dubrovnik, Pulu i ne zaboravimo Zagreb, odnosno zračnu luku Franje Tuđmana koju će zrakoplovi Ryanaira povezivati na čak 12 linija prema osam država“, kazala je ministrica Brnjac.
 
Svjesni činjenice kako će turistička kretanja u 2021. godini primarno ovisiti o epidemiološkim prilikama, kako u Hrvatskoj, tako i na emitivnim tržištima, Ministarstvo turizma i sporta intenzivno radi na nizu aktivnosti kako bi turistima, ali i našim sugrađanima omogućili optimalne sigurnosne i zdravstvene uvjete.
 
Pokrenut je projekt Safe stay in Croatia, a u Zadarskoj županiji je, uz zadarsku Zračnu luku, oznaku Safe stay, koja jamči pridržavanje strogih epidemioloških dobilo gotovo 1200  pružatelja usluga u turizmu - Turistički informativni centri, hoteli, privatni iznajmljivači, turističke agencije, restorani i caffe-barovi, kao i muzeji i galerije.
 
Republika Hrvatska je definirala jasne kriterije prelaska državne granice koji su u skladu s promišljanjima o digitalnom zelenom certifikatu na razini Europske unije. Ulazak turista u Hrvatsku će već u travnju biti omogućen uz predočenje potvrde o preboljenoj bolesti COVID-19, potvrde o cijepljenju ili potvrde o negativnom PCR ili antigenskom testu koji se nalazi na listi testova odobrenih od strane EU“, zaključila je ministrica Brnjac.

Priopćenja