'Dani hrvatskog turizma 2005' u Cavtatu od 26. do 28. listopada

Godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika 'Dani hrvatskog turizma', kojeg potkraj turističke sezone četvrtu godinu za redom organizira Hrvatska turistička zajednica (HTZ), održat će se u Cavtatu od 26. do 28. listopada.

Na tom svojevrsnom tradicionalnom 'nacionalnom turističkom kongresu', koji se održava uz visoko pokroviteljstvo hrvatskog Predsjednika, hrvatske Vlade i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, očekuje se više od 500 sudionika, doznaje se iz HTZ-a.

Uz razmatranje rezultata iz ovogodišnje turističke sezone, koja se ocjenjuje kao jedna od najuspješnijih do sada, održat će se radni sastanci strukovnih turističkih udruga te sjednica Turističkog vijeća HTZ-a.

Na toj se sjednici osim izvješća o tijeku sezone očekuje i definiranje prijedloga programa rada HTZ-a za 2006. godinu.

Završnog dana, u petak 28. listopada, održat će se susret hrvatskih turističkih djelatnika sa predstavnicima hrvatske Vlade na temu 'Turistička 2005. i 2006. godina'.

U večernjim satima će se dodijeliti nagrade i priznanja Plavi i Zeleni cvijet 2005. u akciji HTZ-a 'Volim Hrvatsku' (izbor najuređenijeg turističkog mjesta primorske odnosno kontinentalne Hrvatske). Također će se proglasiti i djelatnik godine u turizmu. (Hina)

 



Pisane vijesti