Turističko-informacijski portal ‒ web platforma croatia.hr

Web platforma croatia.hr kroz projekt Hrvatski digitalni turizam - eTurizam dodatno je modernizirana i prilagođena krajnjem korisniku s ciljem pružanja turističkih informacija i podataka te promoviranja hrvatskog turizma. Osnažena potporom kroz projekt eTurizam, platforma na jednome centralnome mjestu pruža sažete i ažurirane turističke informacije i podatke pomoću modernih i naprednih tehnologija.
 
Platforma croatia.hr namijenjena je:

  • turistima
  • turističkim zajednicama
  • široj javnosti

Turistima je omogućen pristup svim informacijama i sadržajima relevantnima za pripremu njihovog posjeta Hrvatskoj, kao i za sam boravak u Hrvatskoj. Povezivanjem sustava turističkih zajednica (destinacija/turistička zajednica/turistička zajednica županija/Hrvatska turistička zajednica) daje se mogućnost promocije turističkih destinacija i njihovih najjačih aduta.

Mobilna aplikacija za odabrane prioritetne oblike turizma (Explore Croatia)
 
Mobilna aplikacija odnosno usluga iz nadležnosti Hrvatske turističke zajednice (Explore Croatia) namijenjena je svim osobama koje turistički posjećuju odredišta na području Republike Hrvatske, tako da prema odabranome modulu vlastitog interesa na jednome mjestu dobiju sve informacije o turističkoj ponudi i uslugama.
Mobilna aplikacija zanimljivo i interaktivno prezentira turističku ponudu i usluge Hrvatske kroz 6 modula koji objedinjuju raznovrsne turističke proizvode.
 
Pristup e-usluzi moguć je putem poveznice https://explorecroatia.croatia.hr/