U Dubrovniku je danas uz prigodnu svečanost otvoren 3. hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade, koji je okupio 19 izlagača iz sedam hrvatskih županija.
Izložene su marmelade od naranči, mandarina i limuna, džemovi i pekmezi od dunja, smokava, višanja, jabuka, rogača, za koji su veliko zanimanje pokazali i turisti kojih je danas bio veliki broj u Dubrovniku. Ocjenjivački sud odabrat će najbolji od više od 60 izložaka.
Dvodnevnu manifestaciju, koju je organizirala humanitarna udruga Deša pod pokroviteljstvom ministarstava poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te turizma, otvorio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tonči Božanić.
Kako je istaknula predsjednica Organizacijskog odbora Jany Hansal, cilj Festivala je predstavljanje kvalitetnih proizvoda malih proizvođača iz cijele Hrvatske, a sama manifestacija pridonosi afirmaciji tradicije, običaja i tradicijskih proizvoda koji tako postaju gastro suvenir. (Hina)
Pisane vijesti