Savudrija: Ugovor Skiper hotela i lanca Kempinski Hotels

Tvrtka Skiper hoteli danas je u Savudriji s prestižnim hotelskim lancem Kempinski Hotels iz Ženeve potpisala ugovor o upravljanju turističkim kompleksom, a poslovna suradnja odnosi se i na nastavak gradnje na području Alberi gdje bi Skiper hoteli do proljeća 2008. trebali završiti izgradnju turističkih objekata ukupne vrijednosti 750 milijuna kuna.

Ugovor su u Savudriji potpisali članica Uprave Skiper hotela Ljubica Marfan i izvršni direktor lanca Kempinski Michel G. Novatin.

Skiper hoteli su se obvezali do proljeća 2008. na području Alberi dovršiti izgradnju hotela (na 18 tisuća metara četvornih, sa 120 soba), 29 vila (na najmanje 500 metara četvornih i s vlastitim grijanim bazenom), kongresnog centra, privezišta/marine (kapaciteta 38 vezova), te golf terena (s 18 rupa).

Ugovorom je, među ostalim, definirana poslovna suradnja s Kempinskim, čiji će se standardi primijeniti već u nastavku projektiranja, izgradnje i opremanja objekata u kompleksu Alberi, istaknula je Marfan.

Izvršni direktor lanca Kempinski Michel G. Novatin izrazio je radost dolaskom u Hrvatsku i Istru. Vjerujemo u ovaj projekt i dolaskom u Hrvatsku istaknuli smo našu želju da, kada je u pitanju hotelski menadžment, budemo lideri na ovom tržištu, kazao je.

Ustvrdio je i kako su Kempinski Hoteli, osim Istre, zainteresirani za ulazak i na turistička tržišta Zagreba i Dubrovnika.

Marfan ističe kako su Skiper hoteli kao svoga partnera u budućoj realizaciji  zahtjevnog projekta Alberi odabrali upravo brand Kempinski jer je riječ, kaže, o  nezavisnoj luksuznoj hotelskoj kompaniji europskog porijekla koja u suradnji s vlasnikom stvara turistički proizvod koristeći najbolje od lokalne tradicije i baštine.

Ugovor o upravljanju turističkim kompleksom Skiper pozdravio je i državni tajnik za turizam pri Ministarstvu  mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić, istaknuvši kako je to još jedan dokaz da u Hrvatskoj postoje destinacije za elitne goste. Kempinski je veliko ime i otvorit će vrata drugim partnerima, dodao je Mičić.

Njegovo zadovoljstvo podijelio je i član županijskog istarskog poglavarstva zadužen za turizam Veljko Ostojić, kazavši da definitivno ulaskom Kempinskog turizam u Istri i Hrvatskoj više neće biti isti kao dosad.

Kompanija Kempinski utemljena je 1897.godine, a danas upravlja sa 60 hotela u 19 zemalja svijeta. (Hina)



Pisane vijesti