MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “ODRŽIVI TURIZAM U XXI. STOLJEĆU“

Na međunarodnoj konferenciji "Hrvatska XXI. - održivi europski turizam u 21. stoljeću", koju u Zagrebu 30. i 31. listopada ove godine organizira hrvatsko-mađarska turistička kompanije "Adriatiq Islands Gruoup", više domaćih i inozemnih političara i turističkih stručnjaka iznijet će svoje viđenje budućnosti hrvatskog i europskog turizma u svjetlu globalne ekonomske krize.

U večernjim satima 30. listopada, o ulozi Hrvatske u regiji govorit će Richard Holbrooke, bivši veleposlanik SAD-a u UN-u, a sljedećeg dana konferenciju će otvoriti ministar turizma Damir Bajs, kao izaslanik predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera.

Na skupu se očekuje sudjelovanje više stotina sudionika, a cilj je ukazati na ekološke, socijalne i gospodarske aspekte održivog razvoja turizma u Europi i Hrvatskoj.

Grupa Adriatiq Islands (Grupa Jadranskih otoka) kao brend objedinjuje tvrtke i objekte na jadranskoj obali u mađarskom vlasništvu - hotelske tvrtke i marine u Primoštenu, Jelsi, Trpnju, Tribunju i Gradcu, a osnovana je 2006. godine.



Najave