Prvi sastanak hrvatsko – turske radne grupe za suradnju u turizmu

Danas je u Zagrebu započeo dvodnevni radni sastanak mješovite hrvatsko - turske Radne grupe za turizam u skladu s odredbama Ugovora o turističkoj suradnji između dvije zemlje, koji je potpisan 1996. godine i predviđa održavanje sastanaka mješovite Radne grupe jedanput u dvije godine.

Delegaciju hrvatskog ministarstva na ovom sastanku predvodio je Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam, a turskog Ministarstva turizma i kulture, prof. Ali Alp, zamjenik podsekretara.

Delegacije su razmijenile informacije o stanju i kretanjima u turizmu u svojim zemljama, ostvarenim rezultatima te trendovima i aktivnostima na tržištu, s posebnim osvrtom na međusobni turistički promet. Obje su strane izvijestile o svojim planovima razvoja selektivnih oblika turizma.

Posebna pozornost posvećena je privatizaciji i investicijama u turističkom sektoru  Republike Hrvatske, uz osvrt na aktualno stanje i planove. Tijekom boravka u Republici Hrvatskoj turska će delegacija posjetiti Hrvatsku gospodarsku komoru i Fakultet za turistički i hotelski menadžment u Opatiji.



Pisane vijesti