Državni tajnik Frano Matušić na otvorenju Međunarodne konferencije iseljeničkog turizma

Državni tajnik Frano Matušić danas je u Zadru sudjelovao na otvorenju dvodnevne "Međunarodne konferencije iseljeničkog turizma – globalna i nacionalna perspektiva". Prilikom obraćanja sudionicima, pozdravio je organizaciju ovakvih konferencija te naglasio njihovu ulogu u promociji Hrvatske, kao i pozitivne efekte na hrvatski turizam. Istaknuo je veliki potencijal hrvatskoga iseljeništva te važnost jačanja veza i suradnje s hrvatskim iseljeništvom na svim područjima.

Spomenuo je i rekordne brojke hrvatskog turizma te turistički rast koji je u mjesecu lipnju gotovo dvostruko veći, što je odlična najava za nastavak turističke godine. Po svim dosadašnjim pokazateljima predviđaju se izvrsni rezultati te rekordna turistička godina. Bez obzira na odlične rezultate, Hrvatska se u cilju jačanja konkurentnosti mora pozicionirati kao destinacija koja, osim sunca i mora, gostima pruža mnogo više: zdravstvenu ponudu, gastro, wellness, kongresnu itd. Na kraju je zahvalio svim prisutnima, kao i hrvatskim iseljenicima, na promociji ljepota naše zemlje u svijetu.

Međunarodna konferencija iseljeničkog turizma okupila je mnogobrojne stručnjake na području kulture i turizma iz javnog i civilnog sektora te obrazovnih institucija. Sudionici su u okviru sedam panela razmjenjivali znanja i iskustvo na teme: Hrvatski emigranti – ambasadori hrvatskog turizma; Povezivanje kroz putovanja; Razvojne niše iseljeničkog turizma: kultura, kreativnost, događanja; Iseljenički turizam i investicije; Zdravstveni i wellness turizam; Kreiranje turističkog proizvoda i suradnja s turističkom industrijom te Edukacija o iseljeničkom turizmu.

Pisane vijesti