Održan okrugli stol „Podizanje kvalitete ljudskih resursa kroz obrazovanje u turizmu”

U okviru jednogodišnjeg predsjedanja Republike Hrvatske procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) Ministarstvo turizma je, 31. svibnja, u prostorijama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, organiziralo okrugli stol s temom „Podizanje kvalitete ljudskih resursa kroz obrazovanje u turizmu”. Proces suradnje u jugoistočnoj Europi - SEECP) pokrenut je 1996. godine s ciljem jačanja regionalne suradnje te stvaranja klime povjerenja, dobrosusjedstva i stabilnosti.

Na okruglom stolu sudjelovali su, uz predstavnike Hrvatske, predstavnici zemlja sudionica SEECEP-a iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Slovenije i Srbije te predstavnica Kosova u statusu „SEECP Participant“. U uvodnom dijelu prisutnima su se obratili hrvatski nacionalni koordinator za SEECP i veleposlanik u MVEP-u Mario Horvatić te pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal naglasivši važnost suradnje u JIE, turizma kao i obrazovanja u turizmu kao glavnog čimbenika podizanja kvalitete i daljnjeg razvoja turističkog sektora.

Radu okruglog stola svojim izlaganjima doprinijeli su i predstavnici OECD-a, SEECEL-a i Europske komisije.

Osim navedenih, primjere i programe obrazovanja u turizmu, predstavili su uz Ministarstvo turizma RH i Institut za turizam, HOK, UPUHH, Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO), Viša škola za ugostiteljstvo i turizam iz Maribora te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Pisane vijesti