​Ministar Cappelli u Dubaiju se susreo s predsjednikom Uprave tvrtke Emirates

Povodom uspostave direktne zračne linije između Zagreba i Dubaija, ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli danas i sutra boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Danas se ministar u Dubaiju, u sjedištu kompanije Emirates, koja uvodi navedenu redovitu dnevnu liniju, susreo s predsjednikom Uprave Timothy C. Clarkom s kojim je razgovarao o važnosti povezivanja Hrvatske sa Dalekim Istokom. Ministar je tom prilikom istaknuo važnost udaljenih dalekih destinacija za hrvatski turizam.

„Povezivanje Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata ima višestruke benefite na gospodarstvo Republike Hrvatske. Osim što će na taj način naša zemlja biti direktno i indirektno povezana sa zemljama Azije, Australije, Afrike i Bliskog Istoka, što je vrlo važno za turizam jer je riječ o tržištima velikog potencijala i jednoj od najpropulzivnijih dijelova svijeta, ovaj će let doprinijeti i razvoju novih poslovnih prilika i odnosa između zemalja. Osim toga, gosti koji dolaze iz ovih destinacija snažnije su kupovne moći, što će imati pozitivan efekt na prihode u turizmu, dok će cjelogodišnje povezivanje svakako doprinijeti i produljenju turističke sezone“, istaknuo je ministar Cappelli dodavši kako turisti iz UAE bilježe sve veći interes za Hrvatskom.

Predsjednik Emirates Airline Clark istaknuo je kako vjeruje u uspješnost navedene zračne linije: „Vjerujem da će naša usluga biti uspješna i da ćemo u Hrvatsku dovesti veliki broj putnika i gostiju ne samo iz UAE, već posebno iz Kine i Južne Koreje. Radi se o gostima koji osobito vole netaknutu prirodu, nacionalne parkove, jezera, planine, ali isto tako i istraživanje povijesne i kulturne baštine, s time da im je sigurnost jedan od osnovnih kriterija pri odabiru destinacije.“

Vezano uz interes koji iz dalekih zemalja iskazuju prema destinacijama koje posjećuju, ministar je naglasio kako je upravo razvijanje selektivne, odnosno dodatne turističke ponude u fokusu svih aktivnosti Ministarstva turizma i cijelog turističkog sektora: „Razvijanje kulturnog, zdravstvenog, gastro ili primjerice bike turizma, tijekom cijele godine i na cijelom prostoru Hrvatske, vrlo je važno za snažniji razvoj turizma naše zemlje. Upravo takav pristup neophodan je za pretvaranje turističke sezone u turističku godinu jer Hrvatska, uz prekrasnu obalu, ima jednako lijep i zanimljiv kontinent koji turistima može ponuditi jedinstveni doživljaj i zaista me veseli što će uskoro turisti iz dalekih destinacija imati još bolju povezanost s našom zemljom, a samim time i još više prilika otkriti sve te ljepote i bisere koje Hrvatska ima.“

U nastavku dana, ministar je održao sastanak s izvršnim direktorom globalne tvrtke za pružanje usluga zdravstvene zaštite - CIGNA, Jai Vermom, s kojim je razgovarao o mogućnostima suradnje u području zdravstvenog turizma. Direktor Verm tom je prilikom ministra izvijestio kako kompanija CIGNA surađuje s brojnim uspješnim privatnim poliklinikama u Republici Hrvatskoj te ima više od dvije 2 tisuće zaposlenih djelatnika u Europskoj uniji.

Sutra, 1. lipnja, ministar će u podne u Zagreb sletjeti inauguracijskim letom Dubai-Zagreb, a u međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman tim će se povodom održati i svečani doček.

Kompanija Emirates od 1. lipnja uvodi izravne dnevne letove između Zagreba i Dubaija tijekom cijele godine. Zrakoplov tipa Boeing 777-300EU sa 364 sjedala povezivat će Hrvatsku posredno s 80-ak država u Aziji, Australiji, Africi i na Bliskom Istoku, te se očekuje da će na godišnjoj razini prevesti oko 212.000 putnika što predstavlja veliki značaj za snažnije turističko pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima.
 

Pisane vijesti