Pobjednik šestog izdanja kulinarskog natjecanja Chtef, Zagorski chef je Ivan Knezić-Prigorec iz Termi Jezerčica. Za titulu zagorskog chefa natjecalo se, kao i proteklih pet godina, sedam vrsnih kuhara u pripremi jela sa zadanim namirnicama. Ove godine bilo je to meso zagorske patke, zagorski mlinci i kesteni. Pobjedničko glavno jelo zove se Pačje novo doba, a desert Tajanstvena šumska čarolija.
„Pripremio sam pačja prsa u slatkoj kombinaciji, uz pire od jabuka i umak od aronije. Koristio sam i domaću pancetu, a mlince izradio od kestenovog brašna. U desert sam stavio domaće kestene, šumsko voće. Domaći kesten od meda stavio sam u sva tri jela. Iza sebe imam desetogodišnje iskustvo rada duž jadranske obale i na kontinentu. Izuzetno mi je drago što sam se vratio u Zagorje, zaposlio u Termama Jezerčica i evo sad pobijedio na ovom kulinarskom natjecanju“, rekao je ovogodišnji pobjednik Ivan Knezić-Prigorec.
Drugo mjesto pripalo je Mirku Ljubiću iz restorana Dvorac Mihanović Tuheljske Toplice, a treće su mjesto podijelili Mislav Božić iz hotela Villa Magdalena Krapinske Toplice i učenici SŠ Zabok Vjekoslav Flegar i Matija Antol.
„Ovakve manifestacije ne skreću samo pozornost na kulinarstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji već i na cjelovitu turističku ponudu naše županije kao brendiranja destinacije. Uvijek uz gastronomiju ide i enologija. Ovdje su danas bili naši najbolji vinari koji su predstavili vinsku kartu, OPG-ovi koji su ponudili svoje domaće proizvode i ovakva slika koja će putem medija otići ne samo na prostore Hrvatske već i izvan nje daje nam zapravo vjetar u leđa“, rekao je Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Uzvanicima su se obratili i predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić.