21. dani maslina i 6. biciklijada "Osvoji crni biser"
Petak 7.10.
-
15:00 – Otvorenje manifestacije 21. DANI MASLINA - Sajam domaćih proizvoda s podrucja Primorsko-goranske županije i zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i Tovarnik (Hrvatska)
-
17:00 – Edukacija: “Certikacija krckog maslinovog ulja – ZOI” Ana Marušic Lisac, dipl.ing., Biotechnicon poduzetnicki centar Zagreb
-
18:30 – Radionica priprema frita po receptu Marije Dubravice
-
20:00 – Zabavni program: KUD “PUNAT” & Klapa “RAŠKETA” & TS “BODULI”
-
20:30 – Galerija TOŠ, Otvorenje umjetnicke izložbe fotografa amatera FIAP
Ugostiteljska ponuda domacih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani incuni, marinirani incuni, salata od hobotnice)
Subota 8.10.
-
09:00 – Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije i zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i Tovarnik (Hrvatska) - Prodajna izložba alata i strojeva u maslinarstvu, ENTRADA d.o.o. Labin
-
10:00 – (Galerija TOŠ) Edukacija – „Gnojidba u masliniku i primjena novih proizvoda“, Sanja Biškup, dipl.ing., PETROKEMIJA, Kutina
-
11:00 – (Galerija TOŠ) Edukacija za maslinare – „Podizanje novih nasada“ viši stručni savjetnik Željko Peran, mag.ing.agr. Savjetodavna služba
-
11:30 – Kulinarski novinarski kup ZLATNA MASLINA
-
12:00 – prezentacija i prodajna izložba alata i strojeva potrebnih u maslinarstvu, ENTRADA Labin
-
20:00 – Zabavni program: Grupa FUN BOX
Ugostiteljska ponuda domacih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)
Nedjelja 9.10.
-
09:00 – Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije i zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i Tovarnik (Hrvatska)
-
10:00 – 6. Sportsko-rekreativna biciklijada “OSVOJI CRNI BISER” - Sportska 42 km; Sportsko-rekreativna 29 km; Obiteljska 18 km
-
16:00 – (Galerija TOŠ) Predavanje i šetnja po Puntu – Alan Žic, “PUNTARSKI KOD”
Ugostiteljska ponuda domacih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)
Program se odvija u šatoru na prostoru parkirališta Pod gušternu.
Programi organizirani od strane hotelskih kuca:
-
Organizirana berba maslina s posebnim jelovnikom na bazi maslina i maslinovog ulja
-
Marenda u masliniku
-
Posjet galeriji TOŠ
-
Posjet uljari - upoznavanje s procesom dobivanja extra djevicanskog maslinovog ulja
7.-16. 10. 2016.
Posebna ponuda jela na bazi maslina i maslinovog ulja u ugostiteljskim objektima: Bistro RIVA, Konoba MASLINA, Konoba SIDRO, Konoba RIBICE, Hotel OMORIKA, Restoran KANAJT, Restoran MARINA
Najave