Pomoćnica ministra Shejbal sudjelovala u okruglom stolu: „Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja“

Pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal i načelnica Sektora za konkurentnost ljudskih potencijala u turizmu kroz EU fondove Sanja Bareza, sudjelovale su jučer u okruglom stolu: „Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja“ povodom promocije studija gastronomije i predstavljanja studijskog programa Visoke škole „Aspira“ u Splitu. Studij gastronomije škole Aspira prvi je studijski program na našim prostorima, a provoditi će se u suradnji sa Swiss Education Group te mnogim domaćim i svjetskim stručnjacima i uglednim chefovima koji će svoja vrhunska znanja i vještine prenositi studentima na novi način.

Pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal i načelnica Sektora za konkurentnost ljudskih potencijala u turizmu kroz EU fondove Sanja Bareza, sudjelovale su jučer u okruglom stolu: „Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja“ povodom promocije studija gastronomije i predstavljanja studijskog programa Visoke škole „Aspira“ u Splitu.

Studij gastronomije škole Aspira prvi je studijski program na našim prostorima, a provoditi će se u suradnji sa Swiss Education Group te mnogim domaćim i svjetskim stručnjacima i uglednim chefovima koji će svoja vrhunska znanja i vještine prenositi studentima na novi način.

Pomoćnica Shejbal naglasila je važnost uspostavljanja izvrsnosti u gastronomiji kao jedan od glavnih ciljeva kreiranja eno-gastronomskog proizvoda, ukorijenjenog i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, ali i značaj visokoškolskog obrazovanja u turizmu općenito, posebice imajući na umu imidž Hrvatske kao gastro-turističke destinacije, ali i trenutačni trend odlaska mladih kadrova u inozemstvo, te bi inicijativa kao ova, između ostalog također mogla zaustaviti taj negativni trend.

Nadalje, pomoćnica Shejbal podsjetila je na program stipendiranja koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji i partnerstvu s tvrtkama u turizmu i ugostiteljstvu. Program se provodi već devetu godinu i do danas je potpisano više od 700 ugovora o stipendiranju. Na kraju je pozvala sve  poslodavce da postanu partneri Ministarstva turizma i uključe se u ovaj program.

Načelnica Sanja Bareza predstavila je mogućnosti financiranja ovakvih i sličnih programa iz europskog socijalnog fonda kroz OP „Učinkoviti ljudski potencijali“, kao i ulogu Ministarstva turizma u sustavu upravljanja sredstvima Fonda.

Nove mogućnosti edukacije i usavršavanja mladih generacija, izuzetno su pozitivne iz mnogih aspekata i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske ih svesrdno podržava, naglasila je pomoćnica Shejbal.



Pisane vijesti