Tolušić poziva male poduzetnike da iskoriste natječaj 'težak' 867 milijuna kuna

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Tomislav Tolušić pozvao je u srijedu male i srednje poduzetnike da se prijave na natječaj kojim je za kompetentnost i razvoj manjih poduzeća ukupno osigurano 867 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Kako se navodi, Ministarstvo poduzetništva i obrata u utorak, 17. svibnja je objavilo otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava mikro, malim i srednjim poduzećima pod nazivom "Kompetentnost i razvoj MSP".

"Imate priliku povećati konkurentnost svojih poduzeća, ako se na vrijeme uključite u 'utrku' za 867 milijuna kuna“, poručuje u pozivu malim i srednjim poduzetnicima ministar Tolušić.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU napominju kako je taj natječaj objavljen u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. te se vodi kao trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Prijave na natječaj primaju se od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Najniža vrijednost potpore ili najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna, dok ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30 tisuća kuna, navode iz Ministarstva.

Osnovni cilj tog natječaja je ojačati regionalnu konkurentnost kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva, što je i u skladu sa Strategijom razvoja poduzetništva u RH 2013.-2020.

Sredstva su namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima kako bi potaknuli stvaranje i proširenje kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica, za održavanje i povećanje zaposlenosti, prodaju na inozemnim tržištima i usvajanje novih rješenja i tehnologija.

(Hina)



Pisane vijesti