Europska konvenciju o međunarodnom konjičkom turizmu

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na europsku konvenciju o međunarodnom konjičkom turizmu, u organizaciji međunarodne asocijacije ENGEA (Ente nazionale guide equestri) sa sjedištem u Italiji i prve njihove podružnice u Hrvatskoj, ENGEE Hrvatska te pod pokroviteljstvom bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i TZ Bjelovarsko-bilogorske županije (subota, 14. svibnja 2016. od 10 sati u sportsko-rekreacijskom centru Kukavica u općini Velika Pisanica).

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije djeluje 10 vrlo aktivnih konjičkih udruga te podjednako toliko "horse welcome" agroturizama. Županija je domaćin državnim i međunarodnim natjecanjima u endurance - daljinskom jahanju, a početkom 2016. godine u suradnji s međunarodnom asocijacijom ENGEA, dobila je i prvih osam certificiranih vodiča za turističko jahanje.

Valja istaknuti ukupno 198 km konjičkih staza koje Bjelovarsko-bilogorsku županiju povezuju s Virovitičko-podravskom i Koprivničko-križevačkom županijom. Konjički turizam tako je, zahvaljujući zajedničkom radu TZ BBŽ i privatnog sektora u turizmu te stručnih udruga, već ušao u turističku ponudu. Osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija će u rujnu ove godine, u suradnji s Hrvatskim konjičkim savezom, biti domaćin balkanskom prvenstvu u daljinskom jahanju.

Međunarodna konvencija konjičkog turizma održava se od 13. do 15. svibnja na nekoliko lokacija diljem Bjelovarsko-bilogorske županije. Osim stručnog skupa, na kojemu će biti riječi o ruralnom razvoju kroz sustav konjičkih staza Italije i Hrvatske, sigurnosti na konjičkim stazama te razvoju kontinentalnog turizma, međunarodni tim stručnjaka obavit će pregled i certifikaciju konjičkih staza u BBŽ, čime će one biti uvrštene u međunarodnu ponudu konjičkog turizma.



Najave