Kvarner u Norveškoj predstavlja ponudu zdravstvenog turizma

Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica - predstavništvo za Skandinaviju, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Norveškoj, priređuju u Oslu, 20. travnja 2016. godine prezentaciju zdravstvenog turizma na koju su pozvani brojni partneri s norveške strane, među kojima su specijalizirane turističke agencije, osiguravajuća društva, udruge pacijenata i predstavnici javnog života i medija.

Na prezentaciji će se uzvanicima obratiti Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije i predsjednik TZ Kvarnera te naglasiti važnost ove prezentacije za daljnji razvoj poslovnih odnosa između Norveške i regije Kvarner kao atraktivne turističke destinacije. Direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov održat će prezentaciju kojom će predstaviti turističku ponudu cijelog Kvarnera s naglaskom na zdravstveni turizam, te predstaviti sve sudionike s Kvarnera, nakon čega će uslijediti B2B razgovori.

Veleposlanik RH U Norveškoj, Hrvoje Marušić pozdravit će uzvanike, a direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju, Paul Šikić govorit će o imidžu Hrvatske kao turističke destinacije na norveškom tržištu i o pozitivnom trendu turističkog prometa, dok će dr. Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera predstaviti ponudu zdravstvenog turizma.

Kao zanimljivost norveškim partnerima ističe se da je još davne 1904. godine norveško-švedski kralj Oscar II. s kraljicom Sofijom boravio na dužem odmoru u Opatiji, o čemu postoji njihov potpis u opatijskoj „Zlatnoj knjizi gostiju“ i fotografija.

Kvarner će, uz Turističku zajednicu, predstavljati istaknuti nositelji ponude zdravstvenog turizma: Poliklinika Terme Selce, Poliklinika Medico, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, Thalassotherapia Opatija, Thalassotherapia Crikvenica, Dentalni centar Kalmar, Lošinj Hotels&Villas. 

Norveška je za regiju Kvarner vrlo zanimljivo tržište s kojeg postoji direktna sezonska avio povezanost kompanijom Norwegian Air, iz Osla na Zračnu luku Rijeka, kao i brojne linije na obližnje zračne luke.

Godišnje se u Norveškoj ostvari 6,7 milijuna putovanja u inozemstvo, a cilj je prezentacije zdravstvenog turizma povećati broj dolazaka norveških gostiju na Kvarner i pažnju skrenuti na ovaj segment turističke ponude kao motiv dolaska, te produžiti turističku sezonu.

Norveški zdravstveni sustav, odnosno Ministarstvo zdravlja i socijalne skrbi odobrava svojim građanima putovanja za liječenje i rehabilitaciju u inozemstvu, posebice u toplim klimatskim područjima gdje su mogući bolji efekti nego u domicilnoj zemlji. Građani sa zdravstvenim potrebama najčešće putuju u pratnji obitelji i prijatelja.



Pisane vijesti