Ministrica Brnjac uručila ugovore za sportsku infrastrukturu i manifestacije vrijedne više od 15 milijuna eura

  • Slika /1_A_fotke_vijesti/240424_mints1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac temeljem provedenih javnih poziva za iskaz interesa za sufinanciranje međunarodnih sportskih natjecanja i za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini te donesenih odluka o odabiru projekata, danas je uručila ugovore u ukupnoj vrijednosti većoj od 15 milijuna eura.

Navedenim sredstvima sufinancirat će se organizacija 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja u vrijednosti od 5.416.763,00 € te 84 projekta sportske infrastrukture u vrijednosti od 9.933.595 eura.

”Ova Vlada je otpočetka svog mandata posebnu pažnju posvetila sportu i to se vidjelo u konkretnoj podršci, od povećanja ulaganja, koje je učetverostručeno u osam godina, do strateškog i zakonodavnog okvira te niz novih aktivnosti koje smo pokrenuli. Dio tih novih aktivnosti odnosi se i na ova dva poziva, koje smo pokrenuli 2018. godine i krenuli sa sustavnim ulaganjem kako u lokalnu sportsku infrastrukturu tako i s podrškom velikim sportskim manifestacijama. Za obje ove aktivnosti svake godine smo osiguravali sve veći iznos sredstava“, rekla je ministrica Brnjac prilikom dodjele naglasivši kako je zajedno s 2024. godinom uloženo u 333 sportska objekta, a već je raspisan i javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje u 2025. godini te je za to osigurano gotovo 12 milijuna eura.

„Ovim sustavnim ulaganjem želimo omogućiti optimalne uvjete za bavljenje sportom kako našim vrhunskim sportašima tako i građanima u svim dijelovima Hrvatske i u svim sportovima. Financiraju se ulaganja u sportsku infrastrukturu, od nogometnih i teniskih terena do atletskih staza te vježbališta na otvorenom, kao i sportske dvorane, uključujući i one u školama, kojima posebno želimo potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnošću djecu i mlade“, dodala je Brnjac.

Temeljem provedenog Javnog poziva sufinancirat će se između ostalog dvije atletske staze, devet nogometnih igrališta/prirodna trava veliko, 22 nogometna igrališta s umjetnom travom (5 velikih i 17 malih), sedam teniskih trenera, deset sportskih dvorana, 16 vanjskih sportskih igrališta i 14 vanjskih vježbališta.

„Što se tiče velikih međunarodnih sportskih natjecanja, do sada smo ukupno podržali 147 velikih natjecanja u vrijednosti od 42,6 milijuna eura. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva u ukupnoj vrijednosti od 13,5 milijuna eura za ovaj poziv, ali i manifestacije koje sufinanciramo izravno iz državnog proračuna. Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje“, zaključila je Brnjac.

Temeljem provedenog Javnog poziva sufinancirat će se Istrian Spring Trophies, Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend, DOBRO World Cup Osijek 2024., Europsko prvenstvo u streljaštvu - EPSO 2024, Europsko prvenstvo u boksu za mlađe seniore i mlađe seniorke, World Jiu-Jitsu Cup 2024, IJF Judo Grand Prix Zagreb 2024., Europsko seniorsko prvenstvo u karateu i parakarateu, Zadar 2024., CEV Zlatna Europska liga i Final Four Zlatne Europske lige 2024, WACT Zagreb 2024. - 74. Boris Hanžeković memorijal i memorijal Ivana Ivančića, Ragbi 7 Europsko prvenstvo za žene i muškarce, ATP turnir - Croatia Open Umag 2024., Croatia Tennis Pro Tournaments 2024., Dubrovnik Spartan Trail, Grand Prix Zagreb Open 2024, FIM Speedway Grand Prix of Croatia, FISU Svjetsko sveučilišno prvenstvo u Cheerleadingu, 7. Svjetski kup rukometnih veterana 2024., Super United Croatia Grand Chess Tour, WTA MAKARSKA OPEN hosted by Valamar 2024, Zagreb Open - ATP Challenger Tour & ITF Women's World tennis Tour, 27. Maraton lađa, PRO 3x3 TOUR 2024, Igre mladih - 28. Sportske igre mladih 2024., 32. Zagrebački marathon.



Pisane vijesti